Extindere cultura lavanda Sevastopolis cu folie de mulcire – butasi lavanda – Lavender seedlings sevtopolis

Extindere cultura lavanda Sevastopolis cu folie de mulcire.

In urma experientei cumulate in anii anteriori , anul acesta ne-am decis sa facem un experiment prin extinderea culturii de lavanda cu butasi de lavanda din propriile pepiniere, cu folie de mulcire. Chiar daca investitia nu este mica, nu trebuie sa nu o luam in considerare.

 

Tinand sub control cheltuielile pe an pentru fiecare camapanie de indepartat iarba din cultura de lavanda (si nu au fost putine), tragand linie la sfarsit am observat ca sunt cheltuieli foarte mari la care se mai adauga si lipsa fortei de munca, deorece in zona noastra (si cred ca nu numai in zona noastra….) stam foarte prost la acest capitol, nereusind sa gasim “zilieri” anul acesta nea-m extins una dintre culturi cu folie de mulcire.

Speram ca asa cum ne-am propus, 2 ani de zile de acum inainte folia de mulcire sa isi faca treaba in cultura de lavanda si sa ne ajute in eliminarea buruienilor intre plante, deorece de multe ori din cauza ploilor nu putem executa lucrarile la timp si de aici problemele…

O cultura de lavanda care nu este ingrijita corespunzator nu se va dezvolta corect, tufele de lavanda vor fi sufocate de iarba, in momentul recoltarii floarea de lavanda va fi plina de iarba.

Va vom tine la curent daca experimentul nostru a avut rezultatele dorite.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Publica informatia prin

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *