Mierea de albine un produs apicol cu efect benefic asupra organismului

 Mierea  este un produs apicol cu un efect benefic asupra organismului, obtinut prin transformarea si prelucrarea nectarului de catre albine si depozitat în celulele fagurilor pentru a constitui hrana populatiei din stup.

miere de albine

miere de albine

Mierea este unul dintre cele mai sanatoase alimente naturale, fiind folosita pentru cresterea energiei atat de necesare, pentru intarirea sistemului imunitar, ca adjuvant in raceli, in arsuri sau diverse rani, dar si pentru prepararea unor masti dermato-cosmetice.

Va prezentam unele dintre multele beneficii ale mierii:

– Mierea poate inlocui cu succes medicamentele antitusive. Poate trata mult mai bine tusea in unele situatii, comparativ cu medicamentele antitusive recomandate. Asta arata si un studiu realizat la Universitatea din Pennsylvania, fiind cunoscute proprietatile antimicrobiene, anti-inflamatoare si antioxidante ale mierii.

– Mierea ajuta la arderea depozitelor de grasime in timpul somnului, datorita proportiei de 1:1 dintre fructoza si glucoza. Tocmai de aceea, mierea este recomandata si in curele de slabire, ajutand organismul sa arda mai repede kilogramele in plus.

– Mierea este un important antioxidant, nu contine grasimi si nu afecteaza nivelul de colesterol din corp. Trebuie sa stii ca, in general, mierea mai inchisa la culoare si cea cu un continut mai mare de apa sunt mai bogate in antioxidanti. De asemenea, mierea este un aliment foarte sanatos, avand un indice glicemic foarte bun, ceea ce inseamna ca zaharul continut de miere este absorbit gradual de corp.

–  Consumul recomandat este de 3-5 lingurite de miere pe zi. Multi se intreaba care este consumul maxim de miere pe zi. Totul tine de dieta si de stilul de viata al fiecaruia. De exemplu, o persoana foarte activa, care face sport zilnic ar putea necesita o cantitate mai mare de miere pe zi.

– Un important antioxidant, pinocembrinul, este prezent in cantitati mari doar in propolis si miere.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Publica informatia prin

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *