Curiozitati despre lavanda

5 curiozitati despre lavanda

 

1. Lavanda si Egiptul Lavanda era folosita in urma cu 2500 de ani in procesul de mumificare in Egiptul Antic. De asemenea, se speculeaza ca frumoasa Cleopatra a folosit un parfum din lavanda pentru a-i cuceri pe Iulius Cezar si Marc Antoniu. In plus, se spune ca sarpele care ar fi muscat-o si ucis-o pe Cleopatra a fost gasit intr-un tufis de lavanda.

2. Lavanda la romani Se spune ca romanii foloseau florile de lavanda pentru a-si parfuma casele, pentru a se spala, dar si pentru a alunga insectele. De asemenea, levantica era prepararea manacarurilor.

3. Lavanda si regina Regina Victoria, ultima reprezentanta a casei de Hanovra, ce si-a imprumutat numele unei epoci – cea victoriana -, a cerut ca mobila din casa sa fie stearsa cu solutii obtinute din lavanda. De asemenea, regina folosea lavanda pentru prepararea ceaiului, intrucat o ajuta sa-si calmeze durerile stomacale si pe cele de cap.

4. Lavanda si ciuma In timpul ciumei din Londra, din secolul al XVII-lea, oamenii purtau flori de lavanda la incheieturile mainilor pentru a tine la distanta bacteriile si a lupta cu infectiile.

5. Lavanda si aromaterapia Rene Maurice Gattefosse a fost unul dintre primii oameni care au facut cercetari in legatura cu puterile vindecatoare ale lavandei, la inceputul anilor 1900.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Publica informatia prin

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *